• Посилання скопійовано

Розширено права омбудсмена

Держпідприємництва нагадує, що дію Закону «Про уповноваженого ВР з прав людини» поширено на відносини, що виникають між юр- та фізособами

Розширено права омбудсмена

Раніше Закон України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» поширювався лише на відносини між громадянами України та органами державної влади. Тобто Закон унеможливлював реалізацію Уповноваженим ВРУ з прав людини своїх функцій у приватному секторі.

Законом України від 13.05.2014 № 1262-VII внесено зміни до деяких законів України щодо діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері захисту персональних даних.

Тепер Закон України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» поширюється й на відносини, що виникають між юридичними особами не лише публічного, але і приватного права, а також фізичними особами, які перебувають на території України.

Крім цього, у Закон «Про захист персональних даних» введено поняття «згода суб’єкта персональних даних» - добровільне волевиявлення фізособи (за умови його обізнаності) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дозволяє зробити висновок про надання згоди.

Новини по темі:

Діє Закон про діяльність омбудсмана у сфері захисту персональних даних >>>

Підписано закон, що уповноважує омбудсмена захищати персональні дані >>>

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»