• Посилання скопійовано

Оренда землі: є зміни

Законом про дерегуляцію бізнесу внесено суттєві зміни до Закону «Про оренду землі»

Оренда землі: є зміни

Згідно зі змінами, внесеними Законом від 12.02.2015 р. № 191-VIII до Закону «Про оренду землі»:

1) Не допускається відчуження орендованих земельних ділянок державної або комунальної власності без згоди на це орендаря.

2) Скорочено перелік істотних умов договору оренди землі. Тепер це лише:

  • об'єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки);
  • строк дії договору оренди;
  • орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду та відповідальності за її несплату.

3) Об'єкт за договором оренди землі вважається переданим орендодавцем орендареві з моменту держреєстрації права оренди, якщо інше не встановлено законом.

4) При передачі в оренду земельних ділянок сльгосппризначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства, особистого селянського господарства строк дії договору оренди землі визначається за згодою сторін, але не може бути меншим ніж 7 років.

5) Визначено, що орендна плата за землю - це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою згідно з договором оренди землі. Розмір, умови і строки внесення орендної плати за землю встановлюються за згодою сторін у договорі оренди.

6) Орендна плата справляється у грошовій формі. 

За згодою сторін розрахунки щодо орендної плати за землю можуть здійснюватися у натуральній формі. При цьому розрахунок має відповідати грошовому еквіваленту вартості товарів за ринковими цінами на дату внесення орендної плати. 

За земельні ділянки державної і комунальної власності розрахунки здійснюються виключно у грошовій формі.

Детальніше про усі зміни, внесені Законом про дерегуляцію, читайте >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»