• Посилання скопійовано

Аграрна розписка посвідчується нотаріусом у разі відсутності обтяження

Мін'юст вніс зміни до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України

Аграрна розписка посвідчується нотаріусом у разі відсутності обтяження

Мін'юст наказом від 30.03.2015 р. №454/5 вніс зміни до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України.

Змінами, зокрема, передбачено, що при посвідченні аграрної розписки нотаріус перевіряє відсутність обтяження за відомостями, що містяться в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна.

Аграрна розписка посвідчується нотаріусом у разі відсутності обтяження (за винятком обтяжень за іншими аграрними розписками).

Відомості про предмет застави за аграрною розпискою вносяться до Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Крім цього, встановлено, що у разі неможливості нотаріуса зняти заборону відчуження майна, заборона може бути знята іншим нотаріусом. 

Якщо заборону знімає нотаріус, який її не накладав, він направляє за місцем зберігання справи, що містить відомості про накладання заборони, повідомлення про зняття заборони.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»