• Посилання скопійовано

Торгувати алкоголем через інтернет-магазин без складського приміщення не можна

Оскільки для торгівлі алкогольними напоями обов'язковою є наявність торговельних та складських приміщень, госпсуб'єкт не має права торгувати ними через інтернет-магазин

Торгувати алкоголем через інтернет-магазин без складського приміщення не можна

Податківці у листі від 01.10.2015 р. № 20887/6/99-99-22-07-03-15 нагадують, що роздрібна торгівля алкогольними напоями здійснюється відповідно до Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затверджених постановою КМУ від 30.07.1996 року N 854.

Правилами передбачено, що госпсуб'єкт зобов'язаний забезпечити стан приміщень для роздрібної торгівлі алкогольними напоями згідно із санітарно-технічними, санітарно-гігієнічними, технологічними, протипожежними та іншими нормами, а також можливість використання електронних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари відповідно до законодавства.

Суб'єкт господарювання повинен мати торговельне приміщення (будівлю) площею не менш як 20 кв. метрів, обладнане:

  • відповідним торговельно-технологічним устаткуванням (вітрини, прилавки, пристінні гірки тощо),
  • охоронною і протипожежною сигналізацією,
  • достатнім освітленням, опаленням і вентиляцією,
  • у випадках, передбачених законодавством, забезпечити умови для застосування РРО, зберігання матеріальних цінностей.

Отже, оскільки для торгівлі алкогольними напоями обов'язковою є наявність відповідних торговельних та складських приміщень для здійснення реалізації цих виробів, госпсуб'єкт  не має права зторгувати ними через інтернет-магазин.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»