• Посилання скопійовано

Перехід на електронну систему закупівель повинен відбутись до січня 2017 року

У Кабміні розроблено законопроект, що забезпечить повний перехід держустанов на електронну систему закупівель

Перехід на електронну систему закупівель повинен відбутись до січня 2017 року

Мінекономрозвитку розробило і презентувало проект Закону «Про публічні закупівлі». У відомстві наголошують, що це базовий документ, який стане основою для наступного етапу реформи державних закупівель, а саме розгортання вже діючої електронної системи закупівель ProZorro до національного рівня, а також докорінно змінить правила роботи в сфері держзакупівель.

Законопроект «Про публічні закупівлі» пройшов усі етапи узгоджень із громадськими організаціями і іншими стейкхолдерами. Як зазначили під час презентації документу представники Мінекономрозвитку України, у проекті закону прописано засади роботи в системі електронних закупівель ProZorro, яка сьогодні працює в пілотному режимі - на допорогових тендерах (до 200 тис. грн для товарів та послуг і до 1,5 млн. грн. для робіт).

Урядовці підкреслюють, що ефективність роботи ProZorro підтверджена навіть у тестовому режимі. Загальна економія бюджетних коштів у вересні перевищила 300 млн грн і продовжує збільшуватися. Вивід системи на національний рівень повинен підготувати її до пікових навантажень у декілька тисяч користувачів одночасно, адже в Україні на сьогодні налічується 15 тис. державних закупівельників і 25 тис. тендерних комітетів.

У Мінекономрозвитку підкреслюють, що повний перехід державних установ України на електронну систему закупівель повинен відбутися до січня 2017 року.

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»