• Посилання скопійовано

Запрацював онлайн-магазин стандартів та нормативних документів

Відтепер будь-який стандарт можна буде замовити, оплатити і завантажити онлайн, не переплачуючи агентам-посередникам

Запрацював онлайн-магазин стандартів та нормативних документів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України забезпечило запуск онлайн-магазину стандартів і нормативних документів під управлінням Українського науково-дослідного і навчального центру проблем стандартизації, сертифікації та якості ДП «УкрНДНЦ».

Відтепер будь-який стандарт можна буде замовити, оплатити і завантажити онлайн, не переплачуючи агентам-посередникам.

Сайт онлайн-магазину стандартів має зручну структуру, яка дозволяє максимально легко і швидко знайти необхідний документ. Пошук можна проводити через каталог, обравши відповідний розділ і використовуючи сортування за назвою чи ціною. Крім того, розроблена форма швидкого пошуку, в які достатньо ввести ключові атрибути документа. Для більш зручного користування пропонується пройти просту процедуру реєстрації через електронну пошту.

Поява онлайн-магазину стандартів докорінно змінює процес замовлення, який існував раніше. Наприклад, регіональне підприємство мусило шукати місцевого агента, який за суттєву комісію організовував отримання паперової копії стандарту: замовляв стандарт в архіві, робив копію, після чого надсилав документ поштою. Процедура була довгою, клопіткою і недешевою. При цьому національному органу стандартизації залишалося не більше 40% від кінцевої ціни копії, решта йшла агенту. Як результат – велика заборгованість УкрНДНЦ і відсутність коштів на прийняття нових стандартів.

«В питанні отримання стандартів держава виступає сервісною компанією, а головна вимога будь-якого сервісу – це зручність. Ми намагалися максимально наблизити функціонал сайту до звичного функціоналу онлайн-магазинів, щоб документи можна було легко знайти й замовити. Крім того, внаслідок прямого замовлення стандартів їх кінцеву ціну можна буде переглянути, оскільки не буде включатись комісія агентів. Задоволеними будуть усі: замовники стандартів будуть платити менше, а держава буде більше отримувати грошей на підтримку діяльності зі стандартизації», - підкреслив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Процедура замовлення документів на сайті досить проста. Треба знайти необхідний документ у пошуку, оплатити його вартість карткою прямо на сайті та скачати захищений PDF-файл. Онлайн-оплата здійснюється за допомогою сервісу Liqpay.

Сьогодні доступні для завантаження найпопулярніші стандарти, і нові документи додаються на сайт кожного дня. Але через сайт можна замовити навіть ті документи, які ще не були оцифровані – їх оперативно відсканують. Крім того, кожен охочий може замовити через сайт ще й паперову версію документу. Всі документи на сайті захищаються унікальною ліцензією. Несанкціоноване тиражування або передача документів третім особам категорично заборонено.

Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості ДП «УкрНДНЦ» — офіційний орган стандартизації та сертифікації, який має найповнішу базу стандартів та нормативних документів. ДП «УкрНДНЦ» пропонує організаціям, установам та приватним особам нормативні документи у сфері стандартизації: національні, міждержавні, міжнародні, європейські стандарти; каталоги, покажчики, класифікатори тощо.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»