• Посилання скопійовано

Які реформи планує здійснити Мінсоцполітики в 2016 році

Міністерство соціальної політики продовжить реалізацію започаткованих реформ. Зокрема, це стосується об'єднання фондів соціального страхування та реформи системи зайнятості в Україні

Які реформи планує здійснити Мінсоцполітики в 2016 році

Про це Міністр Павло Розенко сказав, виступаючи на VII з’їзді Федерації профспілок України.

 Павло Розенко висловив сподівання, що розпочатий процес реформування і об’єднання фондів соцстрахування буде завершений до кінця року. „Прийняті всі необхідні законодавчі акти. Процес іде непросто, але ми послідовно рухаємось у цьому напрямку, і я сподіваюся, що єдиний фонд соціального страхування у 2016 році запрацює повноцінно ”, - зауважив він.

 Основними напрямками у реформуванні системи зайнятості, за словами Міністра, є ухвалення нового Трудового кодексу та створення на базі Держслужби зайнятості принципово нової структури – Національного агентства зайнятості. Про проект Трудового кодексу докладніше тут >>>

 Також Розенко наголосив, що кожен українець у 2016 році має побачити, що ті реформи, які започатковані у 2015 році, будуть проводитися далі, дають конкретний результат – зростання пенсій, зарплат, усіх видів соціальної допомоги. „У Державному бюджеті України закладено підвищення пенсій і соціальних стандартів з 1 травня 2016 року, а також з 1 грудня 2016 року. В цілому, у 2016 році відбудеться підвищення соціальних стандартів на 12,5%”, - нагадав він.

 “Якщо ми побачимо, що Держбюджет, бюджет Пенсійного фонду за рахунок легалізації економіки та бізнесу в 2016 році будуть отримувати додатковий ресурс, він буде  використаний для збільшення соцстандартів понад заплановані розміри”, — підкреслив Розенко.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»