• Посилання скопійовано

Створено концепцію Служби фінансових розслідувань

У державі має бути спеціальний орган з контролю за сплатою податків, який бореться з тими, хто від цього ухиляється, - перший заступник Голови ДФС Сергій Білан

Створено концепцію Служби фінансових розслідувань

Створено концепцію Служби фінансових розслідувань, яка діятиме у рамках Державної фіскальної служби України. Про це повідомив Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан.

«У державі має бути спеціальний орган з контролю за сплатою податків, який бореться з тими, хто від цього ухиляється. Потрібен борець, котрий викриватиме «тіньові» схеми. Адже детінізація — це той резерв, який допоможе суттєво збільшити державний бюджет», - підкреслив Сергій Білан.

За його словами, минулого року у бюджетний пакет законопроектів було включено два законопроекти, які б легалізували СФР та передбачали нові підходи в її діяльності, аналітику замість силових методів за прикладом НАБУ. Однак вони не були ухвалені перед Новим роком.

Проте реформування податкової міліції розпочалося: були зроблені кадрові зміни та звільнено людей, які мали корупційний шлейф або не відповідали посаді. Останній з етапів скорочення відбувся у жовтні-листопаді — на 30%.

 «Рік тому, коли наша команда прийшла до Мінфіну, щомісячний збір ПДВ складав близько 6—7 млрд грн, сьогодні ж збираємо 12 млрд грн. Тобто + 5 млрд грн! Це і є економічний ефект. І це не «заслуга» інфляції чи девальвації. Удвічі збільшились збори з ПДВ до бюджету. Як? Це цілий комплекс заходів: електронне адміністрування ПДВ, робота податкової міліції з детінізації та попереджувальна робота», - зазначив Сергій Білан.

Перший заступник Голови ДФС підкреслив, що створення Служби фінансових розслідувань повинно базуватись на передовому досвіді провідних країнах світу.  «Ми маємо передусім формувати у свідомості громадян бажання добровільної сплати податків, по іншому кажучи — як запобіжник, що їх спонукає до цього. Якщо ж людина свідомо ухилилась від сплати податків — має наступити відповідальність та покарання — фінансове, адміністративне або кримінальне», - наголосив Сергій Білан.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»