• Посилання скопійовано

Кредитування "зелених" проектів для малого та середнього бізнесу стає доступнішим, - Держенергоефективності

Укргазбанк прийняв рішення знизити процентну ставку при кредитуванні еко-проектів: з 24% до 20,5% у вітчизняній валюті, з 10% до 7,7% у доларах США та з 9% до 6,7% у євро

Кредитування "зелених" проектів для малого та середнього бізнесу стає доступнішим, - Держенергоефективності

Кредитуватимуть інвестиційні «зелені» проекти, зокрема, в таких напрямках: проведення заходів з підвищення енергоефективності та енергозбереження; скорочення споживання природних енергоресурсів; використання відновлюваних джерел енергії (вітряні парки, сонячні парки, гідроелектростанції) тощо.

Еко-кредити видаватимуть як на придбання нового енергоефективного чи екологічного обладнання, так і на заміну або модернізацію наявного обладнання.

«Сьогодні трендом провідних світових країн стало вкладати інвестиції на користь відновлюваної енергетики, а ніж традиційної. І з кожним роком сума коштів у екологічно чисті проекти збільшується», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що Україна теж у цьому тренді.

«Завдяки підтримці іноземних партнерів та появі на вітчизняному ринку провідних світових гравців, які можуть надавати не лише технічну та експертну, а й фінансову допомогу, в України з’являється більше можливості стимулювати впровадження «зелених» проектів», - зазначив Сергій Савчук.

«Така фінансова підтримка України дозволила знизити процентну ставку на еко-кредити, що додатково сприятиме збільшенню кількості реалізованих проектів з відновлюваної енергетики», - наголосив Сергій Савчук.

Довідково

18 травня 2016 року IFC (Міжнародна фінансова корпорація (член Світового банку) та АБ «Укргазбанк» підписали Угоду про співпрацю щодо фінансування компаній, які бажають запровадити відновлювані та енергозберігаючі технології.

Метою такої співпраці є спрощення доступу цих компаній до фінансових ресурсів.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»