• Посилання скопійовано

Реформування Держслужби зайнятості: до вересня буде розроблено нормативну базу

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко доручив Мінсоцполітики та Державній службі зайнятості завершити розробку нормативної бази до вересня поточного року

Реформування Держслужби зайнятості: до вересня буде розроблено нормативну базу

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко доручив Міністерству соціальної політики України та Державній службі зайнятості (ДСЗ) завершити розробку нормативної бази щодо реформування ДСЗ до вересня поточного року.

«Реформа служби зайнятості - це не зміна назви чи вивіски. Потрібно чітко розуміти, що мова йде про зміну функціоналу, наповнення, акцентів у роботі ДСЗ. Служба має перетворитися із набору чиновників і бюрократів на ефективну і мобільну структуру, яка не буде касою із надання допомоги безробітним, а стане ефективним гравцем на ринку праці», - наголосив Павло Розенко під час наради за участю Міністра соцполітики Андрія Реви, в.о. Голови ДСЗ Cергія Кравченка, представників Мінфіну та Мінекономрозвитку.

За словами Віце-прем’єр-міністра, результатом реформи служби зайнятості має стати формування абсолютно нових відносин на ринку праці. «На перший план виходить питання зміни роботи із тими людьми, які приходять до служби зайнятості. В тому числі залучення цих людей до громадських робіт на період пошуку роботи, посилення акцентів щодо перенавчання, перекваліфікації безробітних та профорієнтації молоді», - сказав Павло Розенко, зауваживши, що реформування системи зайнятості має відбуватися паралельно із реформуванням системи освіти.

Також, за його словами, роботодавці мають побачити у службі зайнятості надійного партнера, який гарантує підбір кваліфікованих кадрів.

«Тому має бути чіткий графік роботи над нормативною базою, яку потрібно внести на розгляд парламенту вже на початку вересня», - підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»