• Посилання скопійовано

ВГСУ запускає електронний сервіс з подачі документів через iGov

27 липня підписано Меморандум про співпрацю між ВГСУ та громадською організацією IGov щодо поліпшення процесу обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу

ВГСУ запускає електронний сервіс з подачі документів через iGov

В ході підписання був представлений принципово новий сервіс, розроблений спільно колективом ВГСУ та волонтерами громадської організації IGov, який дозволяє учасникам судового процесу подавати процесуальні документи в уже відкритому ВГСУ касаційному провадженні.

Серед переваг зазначеного сервісу очільник ВГСУ назвав максимальне спрощення процедури звернення громадян до суду, економію часу та коштів, оперативність та прозорість.

Представники громадської організації IGov наочно продемонстрували присутнім принцип роботи електронного сервісу. Зокрема, щоб подати до ВГСУ відповідні документи, достатньо на комп'ютері зробити лише 3 кроки: 

1) зайти на офіційний веб-сайт ВГСУ та  натиснути на банер із блакитним логотипом IGov;

2) завантажити зразок (сертифікат) електронного цифрового підпису та зазначити необхідну персональну інформацію;

3) завантажити документи, попередньо скріплені електронним цифровим підписом, та натиснути кнопку “Замовити послугу”.

Наразі цей сервіс буде функціонувати лише у ВГСУ та передбачає можливість подання певних документів: клопотань, пояснень, доповнень та ін. Проте в подальшому його автори мають на меті розширити перелік документів. 

Наступним напрямом співпраці ВГСУ та волонтерів є запровадження пілотного проекту щодо внутрішнього електронного документообігу власне у ВГСУ, що має на меті зведення до мінімуму витрат державних коштів, пов'язаних із забезпеченням папером, та оптимізацію роботи працівників апарату. 

Джерело: Вищий господарський суд України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»