• Посилання скопійовано

Запроваджено скорочений номер для звернень на урядову "гарячу лінію"

З 26 липня 2016 року на урядову «гарячу лінію» можна звернутися за скороченим номером 1545

Запроваджено скорочений номер для звернень на урядову "гарячу лінію"

Цей номер діє на загальнодержавному рівні і вже дійсний для найбільших операторів фіксованого та мобільного зв’язку Укртелеком, Київстар, Водафон - МТС Україна і Лайфселл.

"Запровадження скороченого номеру телефону на загальнодержавному рівні є унікальною подією, оскільки тривалий час реалізація технічної сторони такої послуги була неможливою, зокрема і через те, що скорочений номер мав бути єдиним для усіх операторів зв’язку. Крім того, раніше усі скорочені номери використовувалися лише за територіальним принципом або в рамках одного оператора телекомунікацій" - - повідомила прес-служба КМУ.

Запровадження короткого номеру спростить для громадян можливість звернутися на урядову «гарячу» лінію, оскільки його легко запам’ятати та швидко набрати з будь-якого телефону і, не сплачуючи жодних коштів за зв'язок, звернутися зі своїм проблемним питанням до органів виконавчої влади.

Ідею запровадження короткого номеру для звернень на урядову «гарячу лінію» підтримав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який в перші дні після призначення відвідав Урядовий контактний центр та звернувся з відповідною пропозицією до ПАТ «Укртелеком». Пізніше до цієї справи приєдналися ПрАТ «Київстар», ПрАТ  «МТС Україна», ТОВ «лайфселл».

Тісна взаємодія Урядового контактного центру, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), та операторів телекомунікацій дозволила впровадити короткий номер у стислі строки.

До моменту, коли абоненти всіх операторів, що діють на території України, зможуть безперешкодно зателефонувати на скорочений номер 1545, паралельно функціонуватиме номер 0 800 507 309.

Довідково

Урядова «гаряча лінія» 0 800 507 309, роботу якої забезпечує державна установа «Урядовий контактний центр», функціонує з 2009 року. За майже сім років роботи на урядову «гарячу лінію» звернулися 5,5 мільйона заявників. У 2015 році фахівцями Урядового контактного центру прийнято і зареєстровано 1 млн. 747 тис. звернень, а за I півріччя 2016 року – майже 850 тисяч звернень.

Крім того, за дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана створена «гаряча лінія» для підприємців - 0 800 503 045. За два місяці роботи на зазначену лінію надійшло понад 800 звернень.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»