• Посилання скопійовано

Мінрегіон передав Держгеокадастр Мінагрополітики

Повноваження із формування державної політики у сфері земельних відносин, галузі топографо-геодезичної і картографічної діяльності, державного земельного кадастру, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності передано від Мінрегіону до Мінагрополітики

Мінрегіон передав Держгеокадастр Мінагрополітики

Як повідомляють у Мінрегіоні, це рішення закріплено урядовою постановою, що внесла зміни у низку нормативно-правових документів, які регулюють земельні відносини в Україні.

Мінрегіон вважає згадане урядове рішення оптимальним на даний час. Має відбутись повноцінна земельна децентралізація.

Відтак парламент має якнайшвидше прийняти законопроекти №4355 щодо передачі громадам земель за межами населених пунктів та №4390 щодо планування територій. "Земля як ресурс стане дієвим механізмом соціально-економічного розвитку територій, джерелом наповнення місцевих бюджетів, ефективним ресурсом зростання громад та їх мешканців. Землі сільгосппризначення треба передати у власність об’єднаних територіальних громад. Така структура, як Держгеокадастр у вигляді окремого центрального органу виконавчої влади в Україні, громіздкого та з широким колом повноважень, взагалі не потрібна. Його функції мають полягати виключно у веденні земельного кадастру", - зазначають у Мінрегіоні.

Також  внесено зміни у документи, що регламентують підпорядкування та підзвітність Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Тепер цей орган, що опікується державною політикою у сфері  земельних відносин, координуватиметься Урядом безпосередньо через Міністра аграрної політики і продовольстваю

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»