• Посилання скопійовано

Прем'єр-міністр про зміни в адмініструванні податків та відповідальність держорганів за тиск на бізнес

Уже найближчим часом Мінфін внесе на розгляд Кабміну свої пропозиції щодо зміни системи адміністрування податків в Україні. Крім того, Уряд посилюватиме персональну відповідальність посадовців контролюючих органів за вчинення тиску на підприємців

Прем'єр-міністр про зміни в адмініструванні податків та відповідальність держорганів за тиск на бізнес

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Найближчим часом Міністерство фінансів внесе свої пропозиції Уряду, Уряд розгляне. І після того ми можемо говорити про те, що спільно з Парламентом ми будемо супроводжувати ці зміни, і вони якісно змінять ситуацію щодо адміністрування податків", - заявив Володимир Гройсман.

Читайте також: Мінфін оприлюднив попередню версію пакету змін до Податкового кодексу

Прем’єр-міністр повідомив, що команда Міністерства фінансів напрацювала документ, який може лягти в основу змін до податкової системи"Ці зміни будуть в першу чергу покликані на те, щоб спростити адміністрування", - зазначив він.

Володимир Гройсман висловив переконання, що потрібно змінювати систему адміністрування податків. Сьогоднішня система адміністрування податків часто дає підстави для здійснення тиску з боку органів, що здійснюють перевірки підприємств, та корупції, зауважив Голова Уряду.

"То не такий звіт, то не така цифра, то не так зробили, потім мільйонні штрафи, а потім за відкати ці штрафи починають списувати", - зазначив він.

При цьому Прем’єр-міністр зауважив, що ставки податків, за великим рахунком, є прийнятними, але система має бути зрозумілою і прозорою, підкреслив він.

Крім того, Володимир Гройсман заявив"Я би хотів, щоби сьогодні почули усі підприємці, незалежно від того, в якій області вони працюють: якщо буде несправедливість застосовуватися по відношенню до українського підприємця, ми будемо знаходити винних у цьому і будемо звільняти їх з роботи, і вони будуть нести за це відповідальність".

Прем’єр-міністр зауважив, що Уряд веде постійний діалог з бізнесом. Раз у декілька місяців відбуваються зустрічі для обговорення нагальних проблем. За результатами таких зустрічей були звільнені з посад службовці першої ланки, у тому числі регіональних служб ДФС та митниці, повідомив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зауважив, що економічне зростання має супроводжуватися забезпеченням сприятливого бізнес-клімату у країні, зокрема відсутністю будь-якого тиску з боку контролюючих органів.

"Бізнес-клімат в країні має змінюватися у кращий бік", - наголосив він.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»