• Посилання скопійовано

Мін’юст запускає систему sms-інформування громадян про реєстраційні дії, які вчиняються з їхнім майном

У ході сьогоднішнього засідання Кабмін підтримав ініціативу Мін’юсту, яка дає можливість запустити систему інформування громадян про будь-які реєстраційні дії, які вчиняються з їхньою нерухомістю, а також сповіщати власників про те, хто з користувачів реєстру цікавився їхнім майном

Мін’юст запускає систему sms-інформування громадян про реєстраційні дії, які вчиняються з їхнім майном

"Нещодавно Верховна Рада прийняла розроблений Міністерством юстиції антирейдерський закон, покликаний встановити жорсткі механізми боротьби із рейдерством. Серед новацій законопроекту запуск системи СМС інформування про будь-які зміни, які відбуваються в реєстрі через СМС. Сьогодні ми виносимо на розгляд Уряду акт, який передбачає імплементацію цієї ініціативи", - зазначив Міністр юстиції Павло Петренко.

Він також повідомив: окрім інформації про реєстраційні дії користувачі, завдяки системі СМС інформування, зможуть в режимі реального часу взнавати про те, хто цікавився їхньою власністю.

За словами очільника Мін’юсту, щоб скористатися новою послугою, треба зробити лише 3 простих кроки:

1) Отримати реєстраційний номер об’єкта нерухомості. Він вказаний у реєстраційних документах та безпосередньо в реєстрі.

2) Відкрити кабінет власника майна на сайті реєстру і там поставити майно на відповідний контроль.

3) Вказати номер телефону, куди будуть приходитимуть повідомлення.

«Даний сервіс буде дуже зручним для наших власників нерухомого майна, адже їм не знадобиться ходити до реєстратора і витрачати час, щоб отримати інформацію», - додав Міністр юстиції.

Павло Петренко також поінформував присутніх: поки антирейдерський Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження європейських стандартів захисту прав власності та економічних інтересів громадян та інвесторів» (№5067) чекає на уведення в дію, система СМС сповіщень працюватиме у форматі пілотного проекту в тестовому режимі.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»