• Посилання скопійовано

Економія має бути економною: затверджено заходи щодо ефективного використання держкоштів

Йдеться про видатки, які передбачені для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету.

Економія має бути економною: затверджено заходи щодо ефективного використання держкоштів

Кабмін постановою від 11.10.2016 р. № 710  затвердив заходи щодо ефективного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету.

Документ містить перелік заходів, спрямованих на скорочення державних видатків, які є непрофільними для державних установ і не впливають на якість їх роботи.

Зокрема, встановлено заборони на:

  • придбання форменого одягу,
  • оплату чартерних рейсів,
  • службове використання більше одного легкового автомобіля,
  • здешевлення харчування для працівників за рахунок державних коштів,
  • використання видатків бюджету для проведення заходів з відзначення пам'ятних та історичних дат, ювілеїв тощо.

Окрім того, для ефективного використання страхових внесків державних соціальних фондів обмежуються видатки на організацію роботи фондів, зокрема організаційно-управлінські витрати, капітальні вкладення, видатки на інформатизацію.

При цьому знято заборони на придбання меблів, побутової техніки, проведення ремонту, здійснення заповнення вакантних посад тощо.

Також спрощено процедуру погодження відряджень за кордон для працівників державних установ.

Прийняте рішення Уряду дасть можливість державним установам покращити якість їх матеріально-технічного забезпечення та стимулювати працівників до підвищення ефективності роботи, забезпечуючи при цьому раціональне використання бюджетних коштів.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»