• Посилання скопійовано

Комітет з питань соцполітики рекомендує прийняти за основу законопроект щодо реорганізації фондів соцстраху

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо окремих питань реорганізації фондів соціального страхування та їх державної реєстрації

Комітет з питань соцполітики рекомендує прийняти за основу законопроект щодо реорганізації фондів соцстраху

Під час засідання Комітету зазначалося, що процедура реорганізації фондів соціального страхування розпочалася із прийняттям Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації».

На даний час заходи щодо реорганізації цих фондів та утворення нового Фонду соціального страхування України не завершені.

З метою врегулювання порушених питань народним депутатом Л.Денісовою розроблено проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань реорганізації фондів соціального страхування та їх державної реєстрації» №5203.

Цим проектом пропонується внести зміни до Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якими зокрема, передбачається:

- змінити процедуру прийняття рішень правлінням Фонду, а саме - більшістю від присутніх на засіданні членів правління;

- встановити чітку процедуру cтворення робочих органів Фонду соціального страхування України на базі ФСС з ТВП та ФСС НВВ відповідно до норм Цивільного кодексу та Закону и «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» з урахуванням необхідності забезпечення безперервності страхових виплат та надання послуг застрахованим особам;

- визначити умови початку виконання функцій і завдань новоутвореним Фондом та робочими органами його виконавчої дирекції;

- удосконалити формування структури нового Фонду та процедури призначення керівників робочих органів. Директор виконавчої дирекції та його заступники, а також керівники управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень, виконуватимуть свої повноваження на умовах контракту.

Законопроектом пропонується внести зміни до низки законів України, якими встановити, що особливості припинення юридичних осіб, які знаходяться на тимчасово окупованій території та території проведення АТО визначаються Кабінетом Міністрів, та діють до моменту відновлення конституційного ладу України і завершення антитерористичної операції.

Проектом також пропонується узгодити окремі положення Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» у зв’язку із прийняттям Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», яким скасовані класи професійного ризику.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»