• Посилання скопійовано

В усіх центрах зайнятості України надаватимуть безкоштовну правову допомогу

Державна служба зайнятості (Центральний апарат) та Координаційний центр з надання правової допомоги об’єднали зусилля з метою забезпечення для громадян доступу до безоплатної правової допомоги

В усіх центрах зайнятості України надаватимуть безкоштовну правову допомогу

1 листопада Державна служба зайнятості (Центральний апарат) та Координаційний центр з надання правової допомоги уклали Меморандум про співпрацю,  - повідомляє прес-служба Державної служби зайнятості.

У рамках співпраці передбачається, що у усіх без винятку центрах зайнятості України будуть облаштовані робочі місця для фахівців центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги. Тож відвідувачі центрів зайнятості зможуть отримати у них  консультації із правових питань, а також доступ до інших видів правової допомоги. 

«Щоденно ми працевлаштовуємо на роботу приблизно 3000 українців, а наші центри відвідують десятки тисяч людей. Те, що тепер у центрах зайнятості можна буде отримувати юридичні консультації із будь-яких питань свідчить про те, що державні послуги стають для українців все більш якісними та доступними. Переконаний, що така співпраця Служби зайнятості та Координаційного центру з надання правової допомоги допоможе сотням тисяч українців», - зазначив Сергій Кравченко.

«Сьогодні в Україні діють 544 точки доступу до безоплатної  правової допомоги в усіх регіонах. Віднедавна вони є і у районних центрах та малих містах. Ми постійно працюємо над тим, аби розширити можливості доступу до безоплатної правової допомоги для місцевих громад і зробити зміст наших послуг максимально наближених до їх потреб. Переконаний, що співпраця із центрами зайнятості щодо облаштування у них дистанційних пунктів доступу до правової допомоги сприятиме кращій реалізації права громадян на працю та інших трудових прав», - каже Андрій Вишневський.

У рамках виконання Меморандуму сторони домовилися також про те, що для безробітних будуть проводитися інформаційні заходи спрямовані на підвищення рівня правової обізнаності населення щодо захисту їхніх прав.

Джерело: Державна служба зайнятості

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»