• Посилання скопійовано

Уряд схвалив проект щодо кредитів для малого та середнього бізнесу

Сьогодні Уряд схвалив рішення про реалізацію спільного з Європейським інвестиційним банком проекту «Основний кредит для малих та середніх підприємств та компаній з середнім рівнем капіталізації»

Уряд схвалив проект щодо кредитів для малого та середнього бізнесу

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

 

У чому суть? 

15 липня 2016 року Верховна Рада ратифікувала Фінансову угоду між Україною та ЄІБ, що стосується реалізації в Україні проекту про фінансову підтримку малого та середнього бізнесу.

Щоб розпочати реалізацію цього міжнародного проекту, необхідно було створити правові підстави та унормувати всі законодавчі процедури. Перш за все, треба вирішити питання відбору банків-учасників проекту та встановити валютно-фінансові умови надання таким банкам кредитних коштів. Саме це завдання вирішує прийнята сьогодні постанова Кабміну. Обсяг позики на впровадження проекту становить 400 млн. євро. 

 

Що це дає для України?

Схвалене рішення сприятиме здійсненню позитивних зрушень як на макро- так і на мікрорівнях. 

Реалізація даного проекту здійснюватиметься так: 

- залученням до реального сектора економіки довгострокових фінансових ресурсів для розвитку приватного сектора економіки; 

- впровадженням заходів з модернізації виробництв та збільшення ефективності виробничих потужностей; 

- прискоренням зниження енергоємності суб’єктів господарювання та покращення платіжного балансу за рахунок зменшення імпорту енергоносіїв; 

- збільшенням податкових надходжень підприємств до державного бюджету України; 

- покращенням бізнес-клімату та створення передумов для активізації інвестиційної діяльності. 

 

Що далі? 

Найближчим часом відбудеться відбір банків-претендентів та підписання з ними договорів з метою створення правових підстав для реалізації проекту, розробленим Кабінетом Міністрів України разом із Міністерством фінансів.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»