• Посилання скопійовано

Розпочав роботу Центральний офіс реформ

У Центральному офісі реформ буде проводитися моніторинг реформ щодо впровадження проектів, фінансових успіхів, реалізації послуг на рівні місцевого самоврядування

Розпочав роботу Центральний офіс реформ

"Центральний офіс реформ має стати комунікаційним хабом реформи децентралізації. Сьогодні ми працюємо на стратегічний успіх України, і Центральний офіс реформ має стати місцем для всіх небайдужих і розумних українців, які хочуть змінити свою країну". Про це заявив Віце-прем‘єр-міністр – Міністр регіонального, розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час відкриття Центрального офісу реформ у Києві. 

Реформа децентралізації, об’єднання громад, секторальна децентралізація, зміна якості життя українців – це національна стратегія успіху України. Центральний офіс реформ буде взаємодіяти з регіональними офісами, керівники яких вже відібрані в 24 областях України та секторальними офісами підтримки децентралізації в галузі освіти, охорони здоров’я, планування територій, культури, соціального захисту та інших сферах. «Важливо, щоб голови 367 ОТГ, які після 18 грудня діятимуть в Україні, були активно задіяні в цьому процесі, а їх рішення були імплементовані  саме в комунікаційному хабі», - зазначив Геннадій Зубко.

Він повідомив, що у Центральному офісі реформ буде проводитися моніторинг реформ щодо впровадження проектів, фінансових успіхів, реалізації послуг на рівні місцевого самоврядування. «Запровадження Центрального офісу реформ за підтримки Європейського Союзу є вкрай необхідним. Це старт потужного аналітично-моніторингового і консультаційного центру», - підкреслив Геннадій Зубко.

Довідково

До складу Центрального офісу реформ (ЦОР) входитимуть 24 економічно незалежні відділення (РЦ) – для кожної з областей. Ці центри розвитку місцевого самоврядування координуватимуть впровадження реформи на регіональному рівні. 

Відкриття Центрального офісу стало можливим завдяки реалізації Програми U-LEAD (з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку), що фінансується ЄС та окремо Німеччиною, Швецією, Данією і Польщею. Мета програми – підтримка Уряду України у впровадженні реформи децентралізації. Це передбачає надання експертних консультацій Мінрегіону з питань створення Центрального офісу реформ (ЦОР) та новоутворених «Центрів розвитку місцевого самоврядування» (Регіональних центрів, РЦ).

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»