• Посилання скопійовано

Порядок складання звітних даних страховиків зазнав змін

Нацкомфінпослуг розпорядженням від 24.11.2016 р. №2924 затвердила зміни до Порядку складання звітних даних страховиків

Порядок складання звітних даних страховиків зазнав змін

Зокрема, уточнено, що звітним періодом для складання річної звітності страховика, яка подається до Нацкомфінпослуг, є календарний рік. Проміжна звітність страховика складається щокварталу за I квартал, перше півріччя та 9 місяців наростаючим підсумком з початку звітного періоду станом на кінець останнього дня кварталу.

Фінансова звітність подається до Нацкомфінпослуг, починаючи з кварталу, у якому було прийнято рішення Нацкомфінпослуг про внесення інформації про юридичну особу, яка має намір набути статусу страховика (перестраховика), до Державного реєстру фінансових установ з урахуванням вимог Закону "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні".

Також передбачено, що разом з річною звітністю страховиками надається інформація щодо ключових ризиків та результатів проведеного стрес-тестування за формою, встановленою Вимогами щодо регулярного проведення стрес-тестування страховиками та розкриття інформації щодо ключових ризиків та результатів проведених стрес-тестів.

Страховики, створені у формі акціонерних товариств, разом з річною звітністю подають звіт про корпоративне управління з урахуванням вимог ст. 12-112-2 Закону "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Розпорядження зареєстровано в Міністерстві юстиції 19 грудня 2016 р. за №1660/29790 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»