• Посилання скопійовано

​Уряд ухвалив Стратегію управління державними фінансами на 2017-2021 роки

8 лютого на засіданні Уряду було затверджено нову Стратегію управління державними фінансами на 2017-2021 роки, розроблену Міністерством фінансів України

​Уряд ухвалив Стратегію управління державними фінансами на 2017-2021 роки

Чому нова Стратегія управління державними фінансами є необхідною?

Мінфін пояснює, що її виконання забезпечить стійке економічне зростання, якісно новий рівень надання держпослуг, а також стане стимулом для реформ в інших сферах.

 

Мета стратегії

Метою Стратегії є побудова сучасної та ефективної системи управління державними фінансами, яка здатна надавати якісні державні послуги, ефективно акумулювати ресурси та розподіляти їх у чіткій відповідності з пріоритетами розвитку держави у середньо- та довгостроковій перспективі.

Впровадження нової Стратегії управління державними фінансами включає запровадження середньострокового бюджетування. Це означатиме розподіл бюджетних ресурсів згідно пріоритетів розвитку на 3 роки, а також розробку чітких цілей розвитку на 5 років та ключових показників ефективності для оцінки імплементації Стратегії. 

 

Зміст стратегії

Сама стратегія складається з 4 частин:

  • Дотримання загальної бюджетно-податкової дисципліни.
  • Підвищення ефективності розподілу ресурсів.
  • Забезпечення ефективного виконання бюджету.
  • Підвищення рівня прозорості та підзвітності.

У наступні 4 місяці Уряд буде розробляти Національний план дій з її імплементації на всіх рівнях.

Стратегія управління державними фінансами, на думку Мінфіну, забезпечить високий рівень прозорості та підзвітності усіх державних інституцій і дозволить громадянам здійснювати прямий контроль планування та розподілу бюджетів.

 

Додатково:

Стратегія управління державними фінансами на 2017-2021 роки повністю відповідає цілям і завданням, визначеним у проекті Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

Важливість розробки Стратегії державних фінансів також підтримана міжнародними зобов’язаннями України перед ЄС та МВФ.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»