• Посилання скопійовано

Уряд оптимізував процедуру розробки та перегляду будівельних норм

Зменшено строки подання пропозицій до проекту будівельних норм, розгляду проекту будівельних норм заінтересованими органами та строк його перевірки базовою організацією до 15 робочих днів

Це було передбачено розробленими в рамках Урядово-громадської ініціативи "Разом проти корупції" заходами щодо запобігання корупції, які було ухвалено Урядом 5 жовтня 2016 року - повідомляє прес-служба КМУ.

Задля належного виконання вказаного завдання Уряду, а також забезпечення своєчасного перегляду будівельних норм з урахуванням змін до законодавства, оптимізовано строки опрацювання проектів будівельних норм, зменшивши їх приблизно вдвічі. Відповідні зміни внесено постановою КМУ від 01.03.2017 р. №112 до Порядку розроблення, погодження, затвердження, внесення змін до будівельних норм та визнання їх такими, що втратили чинність.

Постановою оптимізовано процедуру та зменшено строки опрацювання проектів будівельних норм, зокрема строк подання пропозицій до проекту будівельних норм, строк розгляду проектів будівельних норм заінтересованими органами та строк його перевірки базовою організацію.

Нагадаємо, що на сьогодні в Україні діє 181 будівельна норма, 63 з яких прийняті за часів СРСР. Як засвідчує практика застосування зазначеного Порядку, із урахуванням процедур публічних закупівель, розробка та затвердження проекту будівельних норм чи змін до них триває від одного до півтора року. До того ж значна частина будівельних норм прийняті до набрання чинності Законом "Про регулювання містобудівної діяльності" та відповідних підзаконних актів, містять процедурні та уповноважуючі (у т. ч. щодо дозвільних процедур) норми, що не можуть бути предметом регулювання будівельних норм. Вказане призводить до неправильного використання норм учасниками містобудівної діяльності та контролюючих органів. 

***

Нагадаємо, що з 10 червня спрощується дозвільна система для будівництва. Більше тут>>

Усі новини на тему>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»