• Посилання скопійовано

Порядок розрахунку граничних оптово-відпускних цін на ліки зазнав змін

Внесено зміни до Порядку розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби на основі референтних цін

Порядок розрахунку граничних оптово-відпускних цін на ліки зазнав змін

Зміни до Порядку внесені наказом МОЗ від 21.03.2017 р. №299.

Дія цього Порядку поширюється на зареєстровані в Україні готові лікарські засоби для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу та бронхіальної астми, які закуповуються та/або вартість яких відшкодовується, що включені до Переліку міжнародних непатентованих назв лікарських засобів.

Референтні ціни на лікарські засоби визначаються на основі даних про зареєстровані ціни, а саме як медіана зареєстрованих цін для кожної лікарської форми в перерахунку на визначену добову дозу (DDD) згідно з рекомендаціями ВООЗ з Переліку МНН, отриманих з офіційних джерел уповноважених державних органів референтних країн.

Оновлення реєстру граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби здійснюватиметься двічі на рік станом на 1 січня та 1 липня поточного року.

Перерахунок реєстру граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби здійснюватиметься також у разі зміни офіційного курсу гривні до долара США, установленого Нацбанком, більше ніж на 5 % за місяць або на 10 % за квартал.

Наказ набрав чинності 25 березня 2017 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»