• Посилання скопійовано

Держслужба зайнятості в Україні підлаштується під бізнес

Українські підприємства будуть диктувати біржам праці, які саме фахівці їм потрібні

Держслужба зайнятості в Україні підлаштується під бізнес

Днями Держслужба зайнятості, Об’єднання організацій роботодавців та Федерація роботодавців підписали меморандум, що передбачає більш тісне співробітництво у справі підготовки персоналу. У структурі Держслужби зайнятості на рівні областей створюються спеціальні підрозділи, які будуть збирати інформацію про реальні потреби місцевих ринків праці і шукати потрібні кадри.

“Наприклад, центральні офіси великих торгових мереж знаходяться, як правило, в столиці. І як буде розвиватися мережа в регіонах, знає тільки топ-менеджмент. Співпрацюючи з бізнесом, ми намагаємося спрогнозувати попит хоча б на короткострокову перспективу не тільки в ритейлі чи сфері послуг, а і у виробничому секторі, у тому числі аграрних холдингах”, — повідомив в. о. голови Державної служби зайнятості (ДСЗ) Валерій Ярошенко.

За його словами, служба вже системно працює з найбільшими державними підприємствами — “Укрзалізницею”, “Укроборонпромом”, “Укроборонсервісом”. На черзі — торгівля, послуги і виробництво.

“Підприємствам доводиться переорієнтовуватися на нові ринки збуту і, відповідно, змінювати вимоги до кадрів. Ми бачимо сильний дисбаланс на ринку праці: технічні професії втрачають свою привабливість в очах молоді”, — розповів член президії Ради ФРУ Сергій Біленький.

Бізнесу не вистачає кваліфікованих інженерних кадрів. У тому числі для обслуговування агропідприємств. “Немає навіть агрономів з досвідом роботи. Вузи не дослухаються до вимог реального ринку праці, і зв’язок між теоретичним і практичним навчанням втрачено. Тому наша служба намагається бути максимально корисною роботодавцю”, — каже Ярошенко.

Джерело: UBR

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»