• Посилання скопійовано

ДФС та МВФ обговорили стан впровадження реформ у податковій та митній сферах

Головними темами для обговорення на зустрічі в.о. Голови ДФС Мирослава Продана з представниками Міжнародного Валютного Фонду на чолі з головою місії МВФ в Україні Роном вад Роденом, стали теми податкової та митної реформи, а також стратегічне реформування ДФС

ДФС та МВФ обговорили стан впровадження реформ у податковій та митній сферах

Під час зустрічі Мирослав Продан відзначив конструктивну співпрацю служби з технічною місією МВФ, за результатами якої напрацьовані кроки, пов’язані з реформуванням ДФС та вирішенням існуючих проблемних питань. За словами в.о. Голови ДФС, з початку року фіскальну службу вже відвідали 2 технічні місії МВФ, а протягом 2016 року таких місій було 16.

«Ми готові до подальшої плідної співпраці з Міжнародним Валютним Фондом та вважаємо рекомендації, які сьогодні пропонує нам місія МВФ, ключовим фактором у реформуванні фіскальної служби», - зазначив Мирослав Продан.

За його словами, ДФС надала до Мнфіну проекти нормативних документів, якими пропонується внесення змін до існуючого законодавства для ефективного втілення розроблених реформ.

Мирослав Продан поінформував представників місії МВФ, що завдяки фінансовому ресурсу, отриманому при 10%-ому перевиконанні індикативів із забезпечення митних платежів, вже вдвічі збільшена заробітна плата митників. Крім того, значні кошти спрямовано на митниці ДФС в регіони для вирішення першочергових питань розвитку інфраструктури та обладнання пунктів пропуску.

«Завдяки застосуванню нововведень, пов’язаних із ІТ-технологіями, суттєво збільшилися надходження ПДВ, податку на прибуток, середньоденні надходження митних платежів. Якщо порівнювати середньоденні надходження від митниці у квітні 2016 року з квітнем 2017 року, то вони з 900 млн. в день збільшилися до 1 млрд. 370 млн. гривень», - підкреслив Мирослав Продан.

В.о. Голови ДФС також повідомив, що за результатами І півріччя в Електронному кабінеті платника планується забезпечення  всього спектру послуг ДФС для того, щоб суб’єкт господарювання, не звертаючись до фіскальних органів, мав змогу отримати всі необхідні йому адміністративні послуги  та  довідки.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»