• Посилання скопійовано

Уряд затвердив Порядок розроблення та затвердження професійних стандартів

Проекти професійних стандартів можуть розроблятися роботодавцями, їх організаціями та об’єднаннями, галузевими (міжгалузевими) радами, центральними органами виконавчої влади, науковими установами, іншими заінтересованими суб’єктами

Уряд затвердив Порядок розроблення та затвердження професійних стандартів

Кабмін постановою від 31.05.2017 р. № 373 затвердив Порядок розроблення та затвердження професійних стандартів.

Документом установлено загальні вимоги до процедур розроблення, погодження, затвердження та перегляду професійних стандартів.

 

Проекти професійних стандартів можуть розроблятися роботодавцями, їх організаціями та об’єднаннями, галузевими (міжгалузевими) радами, центральними органами виконавчої влади, науковими установами, іншими заінтересованими суб’єктами.

 

Етапами розроблення та затвердження професійних стандартів є:

  • прийняття рішення про розроблення проекту професійного стандарту, подання та реєстрація заявки на його розроблення;
  • формування робочої групи та підготовка проекту професійного стандарту;
  • проведення громадського обговорення проекту професійного стандарту;
  • проведення перевірки щодо дотримання вимог цього Порядку під час підготовки проекту професійного стандарту і відповідності зазначеного проекту Методиці розроблення професійних стандартів;

Крім того, професійний стандарт має періодично переглядатися з урахуваннями особливостей галузі, але не менше ніж один раз на п’ять років. Перегляд проводиться за такою ж процедурою, яку встановлено цим Порядком для розроблення професійного стандарту.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»