• Посилання скопійовано

Україна має один рік на проведення ключових реформ – єврокомісар

Європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганес Ган вважає, що Україна має лише рік на проведення ключових структурних реформ

Україна має один рік на проведення ключових реформ – єврокомісар

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської  правди".

"У нас лишилося часу до середини літа наступного року. Потім ми увійдемо у стан, коли настрої формуватиме передвиборчий процес, а це зазвичай не допомагає проводити реформи", - пояснив він.

Серед напрямків реформ, які Верховна рада має схвалити до того часу, він назвав медичну, пенсійну, земельну реформу та проведення приватизації.

Комісар наголосив, що частина з цих змін не є популярними, що ускладнить їх схвалення ближче до виборів. Водночас, на думку Гана, вони не необхідними для розвитку України

Ган у спілкуванні зі ЗМІ також закликав українську владу якнайшвидше запровадити європейські технічні стандарти для доступу українських підприємств до європейських ринків.

"Необхідно використати всі можливості Угоди про асоціацію і поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі", - зазначив він.

"Що стосується європейських технічних стандартів, такі стандарти прийняті в усьому світі. І якщо Україна відповідатиме стандартам Європейського Союзу, то вона зможе мати доступ до ширших, глобальних ринків", - пояснив комісар.

Джерело: Європейська правда

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»