• Посилання скопійовано

Європейський Парламент підтримав надання Україні додаткових торговельних преференцій

1 червня депутати Європейського парламенту підтримали законодавче рішення щодо надання ЄС додаткових торговельних преференцій Україні, за винятком деякого ряду сільськогогосподарських продуктів

Європейський Парламент підтримав надання Україні додаткових торговельних преференцій

За проект відповідного регламенту віддали свої голоси 475 євродепутатів, - про це зазначає прес-служба Мінекономрозвитку.

Додаткові преференції передбачають поглиблену лібералізацію для сільськогосподарської та промислової продукції походженням з України у вигляді, як додаткових обсягів безмитних тарифних квот, так і скасування ввізних мит. Фактично це розширення можливостей для вітчизняних експортерів у виході на ринки держав-членів ЄС. Зазначені преференції мають діяти три роки паралельно з функціонуванням режиму ПВЗВТ.

“Рішення Європарламенту [про надання додаткових торговельних преференцій] є підтримкою України у її євроінтеграційному виборі. А також інструментом підтримки експортерів, щоб частково компенсувати втрату російського ринку збуту. Це підтвердження довіри ЄС до України та її експортерів, готовність сприяти нашому подальшому торговельно-економічному та політичному зближенню Україна-ЄС на усіх рівнях”, - прокоментував таке рішення Європарламенту Степан Кубів.

“Надання додаткових преференцій для українських експортерів - це політично та економічно важливе рішення, прийняття якого демонструє готовність Європарламенту розглядати Україну, як надійного партнера” - зазначила Наталія Микольська, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі — Торговий представник України.

Наступний крок – схвалення регламенту Радою ЄС. Розраховуємо на прискорений розгляд даного питання та його остаточне прийняття перед Самітом Україна – ЄС, що відбудеться в Києві 13 липня 2017 року.

Дана законодавча ініціатива – результат спільної роботи представників Уряду України, Верховної Ради, Європейської комісії та Європарламенту.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»