• Посилання скопійовано

Ряд українських компаній піддався атакам хакерів

Через хакерські атаки з проблемами зіткнулися "Нова пошта", "Укренерго", ДТЕК і метрополітен Києва

Ряд українських компаній піддався атакам хакерів

Сьогодні, 27 червня 2017 року, ряд українських компаній піддався атакам хакерів, "Укренерго", ДТЕК, "Нова пошта" і київський метрополітен заявляють про проблеми у своїй роботі. Відповідні повідомлення розповсюджують прес-служби і джерела в компаніях, - інформує "РБК-Україна"

Зокрема, компанія експрес-доставки "Нова пошта" заявляє про вірусну атаку, в результаті якої призупинили роботу всі відділення.

"Через масовану атаки вірусу Petya. A на наші інформаційні системи відділення та контакт-центр "Нова пошта" тимчасово не можуть обслуговувати клієнтів. Ми докладаємо всі зусилля, щоб відновити роботу найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

У той же час у київському метрополітені неможливо оплатити проїзд банківськими картами.

"Оплата банківськими картками в підземці наразі неможлива. Хакерська атака. Безконтактні карти метро працюють у звичайному режимі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ЗМІ з посиланням на джерела повідомляють, що невідомий вірус вразив комп'ютери в офісах "Укренерго" і ДТЕК, в результаті чого комп'ютерні системи не працюють вже кілька годин. Атакам також піддалися "Київенерго" і державні банки. Про атаку також заявляють в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

"Сьогодні в аеропорту і в декількох великих підприємствах державного сектора позаштатна ситуація - спам-атака. Наші IT-служби намагаються спільними зусиллями врегулювати ситуацію. У зв'язку з позаштатною ситуацією можливі затримки рейсів", - повідомив директор аеропорту Павло Рябікін.

У Кабміні також заявляють про проблеми в роботі комп'ютерної мережі українського уряду.

"Якщо що, то у нас теж мережа "лягла", по ходу! Таку картинку показують всі комп'ютери КМУ", - повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Нагадаємо, раніше НБУ попереджав про хакерську атаку на банківську сферу України.

Зверніть увагу! На сервері Медку також здійснюється хакерьська атака. Про це вони повідомили на своєму офіційному сайті, а також на сторінці у FaceBook.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»