• Посилання скопійовано

ДФС про застосування РРО при відпуску пального через мобільні паливозаправники

Податківці надали роз'яснення щодо застосування РРО при відпуску пального через ПЗП або мобільні паливозаправники при заправлянні власної/орендованої/залученої за договором підряду сільськогосподарської техніки

ДФС про застосування РРО при відпуску пального через мобільні паливозаправники

У індивідуальній податковій консультації  ДФСУ від 15.06.2017 р. №679/6/99-99-15-03-03-15/IПК зазначено: Закон про РРО чітко встановлює, що розрахункова операція — приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар, а у разі застосування банківської платіжної картки — оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару банком покупця або, у разі повернення товару, оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.

Згідно зі ст. 3 Закону про РРО суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або у безготівковій формі при наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

На підставі вищезазначеного, податківці зазначають: основним нормативно-правовим актом, що регулює розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі, є Закон про РРО, який є спеціальним законом. Встановлення норм щодо незастосування РРО у інших законах, крім ПКУ, не допускається.

Перелік операцій, при здійсненні яких РРО не застосовуються, чітко визначено ст. 9 Закону про РРО.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»