• Посилання скопійовано

Творці вірусу Petya вимагають 250 тис. доларів за розшифровку заражених даних

Хакери обіцяють ключ розшифровки заражених файлів в обмін на 100 біткоїнів

Творці вірусу Petya вимагають 250 тис. доларів за розшифровку заражених даних

Творці вірусу Petya запропонували розшифрувати всі пошкоджені дані за 250 тис. доларів. Про це повідомляє видання The Motherboard, посилаючись на власне ймовірне спілкування з творцями вірусу і розшифровку хакерами зараженого документа.

"Хакери нададуть ключ, який, як вони кажуть, розблокує всі файли, заражені шкідливим ПЗ, в обмін на 100 біткоїнів (вартістю близько 250 тис. доларів)", - йдеться в повідомленні ймовірних хакерів на сайті PasteBin.

Згідно з інформацією видання, журналісти зв'язалися зі зловмисниками в одному з чатів так званого "дарквеба" (приватна мережа, з'єднання якої встановлюються тільки між довіреними учасниками, з використанням нестандартних протоколів і портів). Так, у виданні вирішили перевірити, чи дійсно хакери є творцями вірусу і чи зможуть вони розшифрувати заражені дані. Зазначається, що спеціаліст антивірусної компанії Eset запустив Petya на віртуальній машині і отримав зашифрований вірусом doc-файл, вміст якого був відомий журналістам. Хакерам знадобилося дві години, щоб надіслати розшифрований документ, що свідчить, що у них є вихідний код вірусу.

Проте, експерти з безпеки сходяться на думці, що помилки у вірусі не дозволять відновити файли обсягом більше одного мегабайта. Документ, наданий хакерам, займав близько 200 кілобайт, а на пропозицію розшифрувати ще один файл більшого розміру, імовірні творці вірусу не відповіли.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальні агенти департаменту кіберполіції спільно з фахівцями СБУ та міської прокуратури, припинили другий етап кібератаки Petya.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»