• Посилання скопійовано

Президент відправив на доопрацювання закон про продовження мита на експорт брухту

Президент надав свої пропозиції до Закону "Про внесення зміни до розділу ІI Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку"

Президент відправив на доопрацювання  закон про продовження мита на експорт брухту

Як зазначено у карточці законопроекту №6382, 10 липня 2017 року Президент Петро Порошенко повернув у ВРУ з пропозиціями проект Закону "Про внесення зміни до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку".

Текст пропозицій поки що відсутній на сайті парламенту.

Нагадаємо, що законопроектом пропонувалося  тимчасово, терміном на 2 роки, продовжити дію експортного мита на відходи та брухт чорних металів на рівні 30 євро за 1 тонну. 

Метою прийняття законопроекту є збереження дієвого механізму правового регулювання експорту металобрухту для зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку задля першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та забезпечення умов відбудови об’єктів інфраструктури.

Крім того, законопроект спрямований на стабілізацію ситуації в металургійній галузі та суміжних секторах, збереження існуючих та створення нових робочих місць, збільшення надходжень до державного бюджету за рахунок підвищення експортного мита на металобрухт, а також створення більшої доданої вартості на території держави шляхом глибокої переробки дефіцитної сировини, утвореної на її території. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»