• Посилання скопійовано

Удосконалено регулювання відносин, пов'язаних з держреєстрацією юросіб

Внесено зміни до наказу Мін'юсту від 25.11.2016 р. №3359/5 "Про врегулювання відносин, пов'язаних з державною реєстрацією юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, в межах декількох адміністративно-територіальних одиниць"

Удосконалено регулювання відносин, пов'язаних з держреєстрацією юросіб

Мін'юст наказом від 30.06.2017 р. №2063/5 вніс зміни до наказу від 25.11.2016 р. №3359/5 "Про врегулювання відносин, пов'язаних з державною реєстрацією юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, в межах декількох адміністративно-територіальних одиниць".

Уточнено, що реєстраційні дії щодо реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або виділу юросіб, місцезнаходженням яких є адміністративно-територіальні одиниці різних областей, здійснюються державним реєстратором, який приймає документи:

  • для державної реєстрації новоутвореної юрособи та державної реєстрації припинення юриосіб, що припиняються у результаті злиття або поділу, - у разі злиття або поділу;
  • для державної реєстрації юросіб, утворених у результаті виділу, та державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в ЄДР, про юрособу, з якої здійснено виділ, щодо юридичної особи - правонаступника - у разі виділу;
  • для державної реєстрації припинення юросіб, що припиняються у результаті приєднання, та державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в ЄДР, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються, - у разі приєднання;
  • для державної реєстрації припинення юрособи, що припиняється у результаті перетворення, та державної реєстрації новоутвореної юрособи - у разі перетворення.

Наказ набере чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування, яке відбулося сьогодні, 14 липня, в "Офіційному віснику України" № 55.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»