• Посилання скопійовано

Уряд вдвічі підвищив часткову компенсацію відсотків за кредитами в аграрній сфері

На реалізацію програми держпідтримки суб'єктів АПК буде виділено 300 млн гривень

 Уряд вдвічі підвищив часткову компенсацію відсотків за кредитами в аграрній сфері

12 липня на засіданні Уряду було прийнято постанову від 12.07.2017 р. № 502, якою внесено зміни у Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

«У рамках реалізації програм держпідтримки було удосконалено механізм здешевлення кредитів. Зокрема, удвічі збільшено розмір часткової компенсації відсоткової ставки для малих та середніх аграріїв-позичальників. Цьогоріч на цю програму передбачено 300 мільйонів гривень», - сказав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, коментуючи рішення Уряду.

Прийнятий документ удосконалює механізм надання державної підтримки суб’єктам господарювання агропромислового комплексу шляхом часткової компенсації відсоткової ставки за залученими у банках кредитами.

Дотепер часткова компенсація за кредитами становила 50% від облікової ставки НБУ. Внесені зміни збільшують таку компенсацію удвічі (100% від облікової ставки НБУ) для малих та середніх агровиробників і тих, хто вирощує та розводить ВРХ.

Так, визначено розмір компенсації для окремих позичальників:

- у розмірі облікової ставки Національного банку (на сьогодні 12,5 %) – для позичальників, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції до 10 млн грн та позичальників, які провадять діяльність з вирощування та розведення великої рогатої худоби з метою підтримки підприємств малого та середнього бізнесу;

- у розмірі 50 відсотків облікової ставки Національного банку – іншим позичальникам.

Також рішенням Уряду надано можливість позичальникам отримувати державну підтримку за кредитами, які залучаються у 2017 році без визначення граничної межі процентних ставок за користування кредитами. При цьому обмеження за кредитами, які залучались у 2015 та 2016 роках, залишаються незмінними.

 

Довідково:

Відповідно до Закону “Про Державний бюджет України на 2017 рік” Мінагрополітики передбачені видатки на підтримку сільського господарства у розмірі 5,5 млрд грн, у тому числі за програмою КПКВК 2801030 “Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів” в сумі 300 млн гривень.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»