• Посилання скопійовано

Призначення та звільнення податкового керуючого - за новими правилами

Мінфін оновив Порядок призначення та звільнення податкового керуючого з визначенням його функцій та повноважень

Призначення та звільнення податкового керуючого - за новими правилами

Мінфін наказом від 25.05.2017 р. №529 затвердив новий Порядок призначення та звільнення податкового керуючого з визначенням його функцій та повноважень.

Цей Порядок визначає правила призначення та звільнення, функції та повноваження податкового керуючого, а також порядок складання ним акта опису майна, яке передається у податкову заставу, та акта перешкоджання платником податків виконанню повноважень податковим керуючим.

Згідно з Порядком, податковий керуючий - це посадова (службова) особа контролюючого органу, на яку покладається виконання функцій, спрямованих на погашення податкового боргу платника податків.

 Податковий керуючий призначається платнику податків, що має податковий борг, наказом керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу за місцем реєстрації платника податків.

Посадова (службова) особа контролюючого органу наділяється повноваженнями податкового керуючого з дати видання наказу керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу про призначення такої особи податковим керуючим.

Податковий керуючий зобов'язаний дотримуватись вимог щодо збереження інформації з обмеженим доступом.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане в "Офіційному віснику України" № 58 (25.07.2017).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»