• Посилання скопійовано

Виявлено ряд компаній, які скористалися кібератакою для приховування злочинної діяльності та ухилення від штрафів

Кіберполіція встановила перелік компаній, які вирішили скористатися загальнодержавною кібератакою та навмисно завантажували собі даний вірус для приховування своєї злочинної діяльності та ухилення від сплати штрафних санкцій державі

Виявлено ряд компаній, які скористалися кібератакою для приховування злочинної діяльності та ухилення від штрафів

Про це повідомляє прес-служба Кіберполіції.

Оперативники встановили, що мешканець міста Нікополь за допомогою розміщення в мережі інтернет безкоштовних відеороликів поширював серед користувачів шкідливе програмне забезпечення. Вже встановлено його причетність до інфікування приблизно 400 комп’ютерів та установлено перелік компаній, що використовували послуги даної особи для ,,псевдоінфікування” вірусом, приховування злочинної діяльності та ухилення від сплати штрафних санкцій державі. Вирішується питання щодо оголошення чоловіку про підозру.

За місцем проживання зловмисника працівники кіберполіції провели санкціонований обшук. Зокрема, у результаті обшуку поліцейські вилучили комп’ютерну техніку за допомогою якого розповсюджувався комп’ютерний вірус під назвою «Petya.A». Крім того, працівники кіберполіції виявили файли із шкідливим програмним забезпеченням(ШПЗ). Під час їх опрацювання було підтверждено схожість цього ШПЗ з вірусом «Petya.A».

Під час спілкування з поліцейськими чоловік пояснив, що після хакерської атаки, яка відбулась у червні 2017 року, він завантажив вірус до свого аккаунту на файлообмінному сервері. Посилання на файл він завантажив до свого блогу (залишаючи коментарі під безкоштовним відео). Оперативники кіберполіції встановили, що цей вірус користувачі мережі завантажили на свої комп’ютери близько 400 разів, таким чином інфікувавши власні технічні пристрої вірусом «Petya.A».

Окрім того, було встановлено перелік компаній, які вирішили скористатися загальнодержавною кібератакою та навмисно завантажували собі даний вірус для приховування своєї злочинної діяльності та ухилення від сплати штрафних санкцій державі. Заходи щодо притягнення керівництва даних компаній до відповідальності уже ведуться.

Усі новини на тему>>

Джерело: Департамент кіберполіції Національної поліції України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»