• Посилання скопійовано

В Україні відкрили базу даних кінцевих власників компаній

Інформація про всі українські компанії опублікована на Єдиному державному порталі відкритих даних

В Україні відкрили базу даних кінцевих власників компаній

В Україні відкрили першу базу даних з інформацією про кінцевих бенефіціарних власників всіх українських компаній. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман Facebook.

Повідомляється, що завдяки спільній роботі Державного агентства з питань електронного урядування та Міністерства юстицій інформація про бенефіціарів всіх українських компаній опублікована на Єдиному державному порталі відкритих даних.

Прем'єр-міністр підкреслив, що Україна стала першою країною в світі, яка приєдналася до Глобального реєстру бенефіціарних власників - ініціативи Transparency International щодо сприяння прозорості та запобігання корупції.

"Відкриті дані - це основа побудови прозорого та ефективного держави, а також - потужне джерело розвитку комерційних і громадських проектів. Тому ЗМІ та громадськість може вільно використовувати і аналізувати ці відкриті дані для публічного контролю, а IT-бізнес - для створення нових інтернет-сервісів і проектів, які будуть збагачувати економіку і знадобляться своїм користувачам", - повідомив Гройсман.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»