• Посилання скопійовано

Оприлюднено проект Порядку розроблення національних класифікаторів

Мінекономрозвитку розроблено проект Порядку розроблення національних класифікаторів

Оприлюднено проект Порядку розроблення національних класифікаторів

Ще у 2014 році прийнято нову редакцію Закону України "Про стандартизацію", яким, зокрема внесено зміни до статті 259 Господарського кодексу України.

Статтею 259 ГКУ визначено, що складовою частиною національної системи класифікації є національні класифікатори. Національні класифікатори та процедури їх розроблення затверджує центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері економічного розвитку.

У зв’язку з цим Мінекономрозвитку розроблено проект Порядку розроблення національних класифікаторів (завантажити).

Порядок визначає процедури розроблення національних класифікаторів та змін до них, у тому числі гармонізованих з міжнародними та європейськими класифікаторами, принципи, правила їх побудови та оформлення.

Порядок встановлює спрощені процедури розроблення національних класифікаторів у порівнянні з ДСТУ 1.10:2005. Порядок не передбачає виконання таких етапів під час розроблення національного класифікатору: підготовлення заявки та включення пропозиції щодо розроблення проекту національного класифікатора до Програми робіт з національної стандартизації, надання коментарів до проекту національного класифікатора, державної експертизи проекту національного класифікатора та державної реєстрації національного класифікатора.

З набранням чинності Порядком передбачається скасувати ДСТУ 1.10.

На сьогодні затверджено 19 національних класифікаторів, які охоплюють майже усі сфери соціально-економічної діяльності. 11 національних класифікаторів розроблені суб’єктами господарювання (дев’ятьма суб’єктами господарювання), 8 – центральними органами виконавчої влади (далі – ЦОВВ) (трьома ЦОВВ).

Порядок буде застосовуватися юридичними особами незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, які замовляють та/або розробляють національні класифікатори та зміни до них.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»