• Посилання скопійовано

Схвалено Стратегію у сфері протидії незаконному виробництву та обігу тютюнових виробів до 2021 року

Стратегія направлена на зменшення обсягів нелегального виробництва та обігу тютюнових виробів в Україні, протидію незаконному переміщенню тютюнових виробів через митний кордон України та підвищення авторитету України на міжнародній арені

Схвалено Стратегію у сфері протидії незаконному виробництву та обігу тютюнових виробів  до 2021 року

Кабмін розпорядженням від 23.08.2017 р. № 570-р схвалив Стратегію у сфері протидії незаконному виробництву та обігу тютюнових виробів на період до 2021 року.

Документ розроблено відповідно до Плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затвердженого розпорядженням КМУ від 27.05.2016 р. № 418-р. Про нього ми писали тут>>

В Уряді зазначили, що незаконна торгівля тютюновими виробами традиційно є однією з найбільш дохідних сфер діяльності міжнародних злочинних угруповань. У сучасних умовах вона носить глобальний транскордонний характер, швидко розвивається та пристосовується до нових обставин.

На відміну від легальних тютюнових виробів, виробництво та зберігання контрафактної продукції відбувається без дотримання вимог законодавства щодо її безпечності та умов зберігання.

Таким чином, незаконний обіг тютюнових виробів створює ризики для споживачів, перешкоджає реалізації державної політики у сфері охорони здоров'я, податкової та митної політики, веде до втрат бюджету, та в цілому перешкоджає стабільності та економічному розвитку країни.

Стратегія у сфері протидії незаконному виробництву та обігу тютюнових виробів на період до 2021 року направлена на зменшення обсягів нелегального виробництва та обігу тютюнових виробів в Україні, протидію незаконному переміщенню тютюнових виробів через митний кордон України та підвищення авторитету України на міжнародній арені.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»