• Посилання скопійовано

Встановлено метрологічні вимоги до фасованих товарів

Фасовані товари, які були введені в обіг не пізніше ніж через 3 роки з дня набрання чинності наказом №969 та не відповідають вищезазначеним метрологічним вимогам, можуть надаватися на ринку до закінчення строку їх придатності

Встановлено метрологічні вимоги до фасованих товарів

Мінекономрозвитку наказом від 05.07.2017 р. №969 установило метрологічні вимоги до фасованих товарів:

  • до відхилень кількості фасованих товарів в упаковках від номінального значення відповідно до ДСТУ OIML R 87 "Кількість фасованого товару в упаковках";
  • до задекларованої кількості нетто фасованих товарів відповідно до розділу 5 ДСТУ OIML R 79 "Товари фасовані. Вимоги до марковання".

Установлені цим наказом метрологічні вимоги не застосовуються до упакованих одиниць, виготовлених відповідно до Технічного регламенту щодо деяких товарів, які фасують за масою та об'ємом у готову упаковку, затвердженого постановою Кабміну від 16.12.2015 р. №1193, за умови нанесення на них знака відповідності упакованої одиниці та Технічного регламенту щодо пляшок, які використовуються як мірні ємності, затвердженого постановою Кабміну від 19.08.2015 р. №607, за умови нанесення на них знака відповідності мірної пляшки.

Також визначено, що фасовані товари, які були введені в обіг не пізніше ніж через 3 роки з дня набрання чинності цим наказом та не відповідають вищезазначеним метрологічним вимогам, можуть надаватися на ринку до закінчення строку їх придатності.

Наказ зареєстровано в Мін'юсті 28 липня 2017 р. за №934/30802 та набирає чинності через 6 місяців з дня його офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»