• Посилання скопійовано

Уряд спростив процедури габаритно-вагового контролю транспортних засобів

Затверджено зміни до Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові та/або габаритні параметри яких перевищують нормативні

Уряд спростив процедури габаритно-вагового контролю транспортних засобів

Зміни до Порядку внесено постановою Кабміну від 30.08.2017 р. № 671.

Зокрема, уніфіковано термін "габаритно-ваговий контроль" шляхом виключення визначень деяких видів контролю, які дублюють одне одного, узгоджено процедури здійснення габаритно-вагового контролю, а також надано водієві, який здійснює міжнародні перевезення вантажів, можливість застосовувати міжнародний сертифікат зважування, у разі пред'явлення якого контролюючим органам ваговий контроль транспортного засобу не здійснюватиметься. 

Крім того, на вимогу представників бізнес-середовища Урядом врегульовано питання перевезення автомобільними дорогами загального користування швидкопсувних вантажів, а також тварин у денну пору доби під час підвищення температури повітря вище ніж +28 градусів Цельсія. 

Таким чином, ці зміни суттєво оптимізують процедуру проходження контролю за проїздом великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування. В свою чергу, водії транспортних засобів отримають можливість застосування міжнародного сертифіката зважування, що спростить процедуру перетину кордонів між державами, зокрема дасть змогу уникнути багаторазового зважування іноземних транспортних засобів на території нашої держави під час здійснення міжнародних автомобільних вантажних перевезень. 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»