• Посилання скопійовано

Уряд схвалив концепцію держпрограми розвитку фермерства

Це ключова ініціатива профільного Міністерства та Уряду, спрямована на розвиток малого й середнього бізнесу на селі, на створення нових робочих місць та загальний розвиток сільських територій

Уряд схвалив концепцію держпрограми розвитку фермерства

Кабмін схвалив представлену Мінагрополітики концепцію державної програми розвитку фермерства в Україні. Це ключова ініціатива профільного Міністерства та Уряду, спрямована на розвиток малого й середнього бізнесу на селі, на створення нових робочих місць та загальний розвиток сільських територій.

Представляючи основні орієнтири програми, заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк відзначив, що потенціал фермерського руху в Україні – надзвичайний. За умов підвищення ефективності фермерських господарств, держава додатково може отримувати до 1,5 млн тонн врожаю. А реалізація програмних положень дозволить за три роки в 5 разів збільшити кількість робочих місць на селі, щороку на 10% оновлювати парк техніки, передусім за рахунок використання техніки вітчизняного виробництва, збільшити площі посівів під органічні культури та наростити кількість тваринних комплексів.

Інструменти підтримки пропонується розділити на дві групи – фінансові й земельні. Причому в фінансові включити здешевлення кредитів, агрострахування, а також запровадження дотацій для нових фермерських господарств.

Куратором виконання програми, за пропозицією Мінагрополітики, стане заступник Міністра з питань розвитку фермерства.

Коментуючи представлені ініціативи, Глава Уряду Володимир Гройсман зазначив: «Цифри зростання – гарні. Наше завдання – максимально використати цей ресурс. І я як Прем’єр-міністр гарантую повну підтримку фермерства. Програма дій є, кошти теж є – ми забезпечимо 1 млрд грн. Хочу, аби наступного року ми продемонстрували успіх».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»