• Посилання скопійовано

Удосконалено Правила пожежної безпеки

Для кожного приміщення об'єкта мають бути розроблені та затверджені керівником об'єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки

Удосконалено Правила пожежної безпеки

МВС наказом від 31.07.2017 р. №657 затвердило зміни до Правил пожежної безпеки в Україні.

Зокрема, змінами уточнено, що для кожного приміщення об'єкта мають бути розроблені та затверджені керівником об'єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.

При цьому Правила доповнено нормою, якою передбачено, що інструкції про заходи пожежної безпеки не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, а також для коридорів та вестибюлів.

Також визначено, що під час експлуатації об'єктів:

  • забороняється знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об'єкта;
  • забороняється зменшувати мінімальні протипожежні відстані;
  • не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах.

Крім цього, уточнено, що у будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев'яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.

Необхідність обробляння засобами вогнезахисту дерев'яних елементів інших конструкцій будинків визначається відповідними нормативними документами за видами будинків.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 22 серпня 2017 р. за №1048/30916 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Правила пожежної безпеки в останнй редакції читайте тут.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»