• Посилання скопійовано

Порядок надання фіндопомоги громадських організацій інвалідів зазнає змін

Оприлюднено проект постанови КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 р. № 70"

Порядок надання фіндопомоги громадських організацій інвалідів зазнає змін

Мінсоцполітики оприлюднило проект постанови КМУ „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 р. № 70”.

У тексті постанови та тексті порядків пропонується замінити слова „інвалід”  словами „особа з інвалідністю” та слова „громадські організації інвалідів” словами „громадські об’єднання осіб з інвалідністю”, крім Порядку зарахування кількості робочих місць для працевлаштування інвалідів до нормативу таких робочих місць у господарських об'єднаннях, до складу яких входять підприємства громадських організацій інвалідів та Порядку проведення перевірки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, які підготовлені Держпраці та погоджуються у центральних органів виконавчої влади.

Також проектом передбачається затвердити зміни до Порядку використання суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, що надійшли до державного бюджету, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2007 р. № 70 у відповідність із Законом  „Про громадські об’єднання”.

Нагадаємо, що Законом „Про громадські об’єднання” було введено поняття „громадські об’єднання”, а також визначено, що за організаційно-правовою формою громадські об’єднання утворюються як громадська організація та громадська спілка.

Проектом постанови КМУ також пропонується вдосконалити:

  • визначення поняття „підприємства та організації, які засновані громадськими організаціями інвалідів”, відповідно до норм Закону „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, статті 112 Господарського кодексу України;
  • встановлення чітко визначених критеріїв надання та відмови у наданні фінансової допомоги на поворотній і безповоротній основі та цільової позики; 
  • запровадження аналізу діяльності підприємств, організацій, які засновані громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, які отримали фінансову допомогу, цільову позику шляхом збору інформації про основні соціально-економічні показники діяльності підприємств, організацій.

Введення критеріїв надання та відмови у надані цієї фінансової допомоги не дозволить неефективно використовувати фінансову допомогу за рахунок коштів державного бюджету під прикриттям благої справи – зайнятості осіб з інвалідністю, наданні цієї фінансової допомоги підприємствам, організаціям, які мають ознаки фіктивності суб'єкта господарювання відповідно до статті 55.1 ГКУ, які за організаційно-правовою формою не відповідають вимогам ст. 112 ГКУ 

Пропозиції та зауваження до проекту регуляторного акта та аналізу його регуляторного впливу приймаються за наступними адресами: Департамент соціального захисту інвалідів, 01001, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, електронна пошта: podatok@mlsp.gov.ua, факс/тел.: 289-40-59

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»