• Посилання скопійовано

У Держцентрі кіберзахисту попередили про можливі вірусні атаки 13-17 жовтня

Існує вірогідність, що окремі ознаки кібератаки можуть співпадати з відповідними ознаками шкідливого впливу комп’ютерного вірусу Petya-A

У Держцентрі кіберзахисту попередили про можливі вірусні атаки 13-17 жовтня

Команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, повідомляє про можливість кібератак на інформаційні ресурси України у термін з 13 по 17 жовтня ц.р.

Існує вірогідність, що окремі ознаки кібератаки можуть співпадати з відповідними ознаками шкідливого впливу комп’ютерного вірусу Petya-A, який атакував інформаційні ресурси низки країн, починаючи з 26 червня цього року.

У Держцентрі кіберзахисту просять    власників інформаційно-телекомунікаційних систем, інших інформаційних ресурсів, пересічних інтернет-користувачів дотримуватися вимог кібербезпеки, зокрема, рекомендаціям з захисту комп’ютерних систем від вірусу Petya Ransomware.

Для зниження означених ризиків та попередження повторного ураження вірусом Команда CERT-UA рекомендує:

1. Переконайтеся, що на всіх комп’ютерах встановлено антивірусне програмне забезпечення, воно функціонує належним чином та використовує актуальні бази вірусних сигнатур. За необхідністю встановіть та/або проведіть оновлення антивірусного програмного забезпечення.

2. Встановіть офіційний патч MS17-010.

3.  Якщо є можливість відмовитися від використання в локальній мережі протоколу NetBios (не використовувати для організації роботи мережеві папки і мережеві диски), в Брандмауері локальних ПК і мережевого обладнання заблокувати TCP/IP порти 135, 139 та 445.

4. Обмежте можливість запуску виконуваних файлів (*.exe) на комп’ютерах користувачів з директорій %TEMP%, %APPDATA%.

5. Відключіть застарілий протокол SMB1.

Інструкція з відключення SMB1 в TechBlog компанії Microsoft>>>

6. Збережіть резервні копії важливих файлів в сховищі відокремленому  від мережі.

 Нагадуємо, що 12 жовтня про підготовку нової хвилі масштабної кібератаки на державні структури та приватні компанії також повідомили в СБУ. Про це тут>>

Джерело: CERT-UA

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»