• Посилання скопійовано

У кіберполіції заявили, що за вірусом BadRabbit криється серйозніша атака

У відомстві вважають, що прихована атака була спрямована на користувачів бухгалтерського ПЗ "1С"

У кіберполіції заявили, що за вірусом BadRabbit криється серйозніша атака

Глава кіберполіції України Сергій Демедюк заявив, що за атакою віруса-шифрувальника BadRabbit, від якої 24 жовтня постраждали системи одеського аеропорту, київського метрополітену та ряд інших підприємств, криється більш серйозна спроба злому. Про це повідомляє Reuters.

"Є відкрита, миттєво очевидна атака, а паралельно відбувається прихована, добре продумана атака, на яку ніхто не звертає уваги. Головна теорія, над якою ми зараз працюємо, в тому, що вони (хакери, які стоять за обома атаками, - ред.) були одними і тими ж. Метою було отримання віддаленого і не виявленого доступу", - наголосив Демедюк.

Так, за його словами, прихована атака була спрямована на користувачів бухгалтерського програмного забезпечення "1С", які отримували фішингові листи нібито від розробника.

Демедюк також зазначив, що департаменту стало відомо про атаку після того, як близько 15 компаній повідомили про злам.

Поки загальну кількість жертв правоохоронцям з'ясувати не вдалося.

Нагадаємо, раніше у кіберполіції повідомили, що кількість завантажених українцями інфікованих вірусом "BadRabbit" оновлень складає всього 12% від загальних завантажень по всьому світу. Також працівники кіберполіції встановили, що в коді "BadRabbit" були виявлені відсилання до фентезійного телесеріалу "Гра престолів".

Читайте також: 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»