• Посилання скопійовано

Що змінилося в порядку часткової компенсації вартості сільгосптехніки: постанова КМУ

Оприлюднено текст постанови КМУ, якою внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

Що змінилося в порядку часткової компенсації вартості сільгосптехніки: постанова КМУ

Про внесення Урядом змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва ми уже повідомляли раніше. Проте ось тепер з'явилась й сама постанова КМУ від 25.10.2017 р. № 832, якою внесено ці зміни. А саме:

1) Уточнено визначення питомої ваги витрат на оплату праці у складі собівартості виробленої продукції для суб'єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку і звітності, та "сільськогоcподарський товаровиробник";

2)  Прописано, що для новоутворених сільськогосподарських товаровиробників, які провадять господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, частка сільгоспвиробництва вираховується за результатами кожного окремого звітного періоду;

3) Визначено інші строки подачі заявок підприємствами-виробниками сільськогосподарської техніки. 

Заявки щодо включення до переліку в поточному році подаються комісії до 31 жовтня, а в 2017 році — до 17 листопада. Заявки щодо включення до переліку в наступному році подаються комісії з 1 листопада поточного року.

4) Передбачено щорічне підтвердження відповідності техніки та обладнання критеріям поточного року, визначених Порядком, а також роз'яснення щодо відчуження та надання техніки в заставу.

Заявки на щорічне підтвердження відповідності техніки та обладнання, включених до переліку у попередні роки, критеріям поточного року, визначеним у пунктах 5 і 7 цього Порядку, подаються комісії щороку з 1 січня по 30 квітня.

У разі неподання заявки на щорічне підтвердження відповідності техніки та обладнання, виявлення недостовірної інформації у документах, поданих заводом-виробником, або у разі, коли техніка та обладнання не відповідають критеріям поточного року, визначеним у пунктах 5 і 7 цього Порядку, комісія розглядає питання і приймає відповідне рішення щодо виключення такої техніки та обладнання з переліку.

Вартість техніки та обладнання, вилучених з переліку, не підлягає компенсації з моменту оприлюднення відповідного рішення комісії на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку.

5) Зазначено, що заводи-виробники подають фінансову звітність за попередні чотири квартали.

6) Надано детальне роз'яснення державним банкам або банкам, у статутному капіталі якого 75% і більше акцій належить державі щодо процедури виплати часткової компенсації сільськогосподарським товаровиробникам. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»