• Посилання скопійовано

Яким буде базовий норматив для відрахування держдивідендів у 2017 році

Проектом постанови КМУ запропоновано залишити базовий норматив держдивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності в 2017 році в розмірі 50%

Яким буде базовий норматив для відрахування держдивідендів у 2017 році

Нагадаємо, що Кабмін за поданням Мінекономрозвитку щороку затверджує базові нормативи відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів господарськими товариствами, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави.

Постановою КМУ від 01.03.2017 р. №120 затверджено базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2016 році, у розмірі  50%Більше тут>>

22 листопада 2017 року Мінекономрозвитку оприлюднило проект постанови КМУ “Про затвердження базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2017 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави”.

Проектом передбачається затвердити базовий норматив, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2017 році суб’єктів господарювання, у розмірі 50%.

Для ПАТ “Укргідроенерго” та ПАТ “Державний ощадний банк України” затвердити базовий норматив у розмірі 30%.

Також проектом пропонується доручити суб’єктам управління корпоративними правами держави, у разі невиплати суб’єктами господарювання дивідендів до 1 липня 2018 року, вжити заходів до розірвання контракту з керівником такого суб’єкту господарювання.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»