• Посилання скопійовано

Розміри зборів за реєстрацію авторського права можуть суттєво підвищити

Оприлюднено проект постанови, якою пропонується змінити розміри зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності та за реєстрацію авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір

Розміри зборів за реєстрацію авторського права можуть суттєво підвищити

Мінекономрозвитку оприлюднило проект постанови КМУ “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1756 і від 23 грудня 2004 р. № 1716” (завантажити).

Цією постановою пропонується змінити розміри зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності та за реєстрацію авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір.

Як зазначено у пояснювальній записці, це потрібно тому, що розміри зборів в Україні сьогодні не відповідають ні світовому досвіду їх формування, ні реальній платоспроможності заявників, ні витратам закладу експертизи на здійснення його функцій, встановлених національним законодавством та міжнародними угодами в сфері інтелектуальної власності.     

Зокрема, пропонується встановити такі розміри збору за:

  • підготовку до державної реєстрації авторського права -  для фізосіб 15 н.м.д.г. (255 грн), для юросіб - 30 н.м.д.г. (510 грн). На сьогодні це 55,25 грн і 66,50 грн відповідно;
  • внесення змін до Держреєстру свідоцтв про реєстрацію авторського права або виправлення помилок - для фізосіб 3 н.м.д.г. (51 грн), юросіб - 6 н.м.д.г. (102 грн). Наразі ці розміри становлять 8,5 грн та 17 грн відповідно.
  • за видачу дубліката свідоцтва - для фізосіб 7 н.м.д.г. (119 грн), юросіб 15 н.м.д.г. (255 грн). Станом на сьогодні 5,1 грн та 17 грн відповідно.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»